fallback

ЧЕЗ приключи профилактиката на 5000 свои съоръжения

Профилактиката започна през месец май тази година

06.12.2015 | 12:20 Автор: Мария Аладжова

ЧЕЗ приключи профилактиката на 5000 свои съоръжения, съобщават от пресцентъра на компанията. Само в района на столицата са реконструирани 24 електропровода в района.

Профилактиката започна през месец май тази година. Беше проверено спазването на нормативните изисквания за експлоатация и поддържане на мрежата.

Чрез извършените дейности качеството на доставяната електроенергия ще бъде подобрено и прекъсванията на електрозахранването ще намалеят“, каза Виктор Станчев - Директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Съоръженията за доставка на електроенергия са в непрекъснат 24-часов режим на работа и поддържането им в пълна техническа изправност е задължително условие за осигуряване на оптималните им експлоатационни свойства. По време на профилактиката се преглеждат съоръженията на компанията, а резултатите от проверките се анализират и се определят необходимите видове дейности и ремонти, както и техниката, нуждаеща се от рехабилитация. Всички повредени съоръжения се подменят.

fallback
Още от България
fallback