Втори ден на семинара на БСП в Боровец

Основен фокус на събирането бяха проведените местни избори тази година

06.12.2015 | 11:46 Редактор:
Втори ден на семинара на БСП в Боровец
Втори ден на семинара на БСП в Боровец

Общинските съветници на БСП трябва да представят публично своите приоритети и категорично да се ангажират пред общността, че ще бъдат коректив на дясното управление. Това заяви Николай Иванов, член на ИБ на БСП, на семинара на левицата в Боровец, съобщават от пресцентъра на партията. Иванов подкрепи провеждането на активен диалог с НПО и гражданските организации и посочи, че използването на социалните мрежи от общинските кметове на БСП трябва да бъде активно.

По думите му в страната се прокарват самоцелни проекти с европейско финансиране, които целят единствено създаването на имидж, а не на носят полза на хората в общините.

На събирането присъстваха представители на местната власт на БСП, както и членове на Изпълнителното бюро на партията, сред които и лидерът на левицата Михаил Миков. Основен фокус на семинара са проведените тази година местни избори.

Кметът на Троян Донка Михайлова заяви, че община Троян е успяла да намали безработицата от 7,5% на 6,15%, младежката безработица от 17% на 11%, а заетостта се е вдигнала с 30%.  На последните избори община Троян е получила най-голям брой гласове за кандидатурата на БСП за кмет от промените насам, посочи още Михайлова.

Семинарът ще продължи и днес.