fallback

Критики към Камерън след визитата му в България

Британският премиер беше разкритикуван, че оправдава нехуманно отношение към бежанците

05.12.2015 | 09:50 Автор: Мария Аладжова

Дейвид Камерън беше разкритикуван, заради хвалебствените си думи към бежанската политика на България, пише The Guardian. Вчера британският премиер похвали страната ни за мерките, осигурени за спиране на нелегалните мигранти, които минават през границата с Турция.

Международната организация Oxfam предупреди Камерън да не оправдава злоупотребата, която по техни думи страната ни упражнява спрямо бежанците от Сирия.

Вижте галериите със снимки:

Камерън в София

Камерън в Бургас и на границата

Още по темата

Oxfam казват, че европейските лидери трябва да работят за осигуряването на безопасни и юридически пътища за мигрантите, а не да одобряват граничната операция на България, която включва атаки от полицейски кучета и издигане на 30-километрова телена ограда:

„Бежанците, които са пресекли границата разказват за изнудване, грабежи, физическо насилие, атаки от полицейските кучета и заплахи за депортиране от страна на българските служители.

В неотдавнашно проучване над 100 бежанци, които са имали контакт с българската полиция, разказват за злоупотреби“, заяви Мая Мейлър от Oxfam, цитиран от агенция „Фокус“.

Още по темата

През ноември тази година същата хуманитарна организация представи доклад, с който обвини България в нехуманно отношение към бежанците. 

 

fallback
Още от България
fallback