fallback

По-евтина Гражданската отговорност, ако отпадне забраната за онлайн застраховане

Застраховките ще се сключват онлайн без да бъде нужен електронен подпис, посочи Добрев

04.12.2015 | 17:36 Автор: Ирина Георгиева

Ако отпадне забраната за онлайн застраховането ще падне цената на застраховката "Гражданска отговорност" с между 20 и 40 лева, а на Каското много повече, заяви Делян Добрев. Той посочи, че ГЕРБ са готови да подкрепят идеята при второто четене на Кодекса за застраховането.

Сключването на полицата ще се осъществява с кредитна или дебитна карта или с банкова сметка, за да се улесни процедурата. В този случай ще отпадне ролята на застрахователните брокери, чиято отстъпка варира между 15 и 40%.

астраховките ще се сключват онлайн без да бъде нужен електронен подпис. Това ще доведе до съкращаване на разходите от страна на застрахователите. Което ще доведе до по-ниска цена на застраховката "Гражданска отговорност" и на Каското"

Онлайн застраховането ще позволи на клиентите да виждат всички оферти на компаниите, посочи още Добрев. Според него обаче стикерът и писмената форма на договора трябва да останат.

Комисията за финансов надзор е против отпадането на стикера, който им дава възможност за по-добър контрол над застрахователите, посочи още Добрев.

 

 

fallback
Още от България
fallback