Напрежение в Реформаторския блок

Реформаторите ще изготвят анализ на работата на министрите си

03.12.2015 | 17:14 Редактор:
Напрежение в Реформаторския блок
Напрежение в Реформаторския блок

Напрежението между партиите в Реформаторския блок. Причината – в телевизионно интервю Даниел Вълчев от "Движение България на гражданите" обяви, че на заседание на Реформаторския блок е обсъждана смяна на министъра на образованието Тодор Танев. По този повод лидерът на ДСБ Радан Кънев съобщи, че няма взето решение за министерски оставки, но призна, че темата е дискутирана. Работата на правосъдния министър Христо Иванов също е сред основните теме на разговор между Движение България на гражданите и ДСБ.

Лидерът на ДСБ видимо раздразнен от изтеклата вътрешна информация, нито потвърди, нито отрече, че е  коментирана темата за ремонт на кабинета. Въпросът е обсъждан и с премиера Борисов, който е препоръчал реформаторският блок сам да оцени министрите си и ако реши да предложи  нови хора на техните постове.

Кънев отново защити работата на министър Христо Иванов

„Моето мнение за мястото на Христо Иванов не зависи от мнението на премиера. Аз смятам, че към момента той е единственият гарант на съдебната реформа. И без той да бъде част от кабинета, съдебна реформа няма да има. А това означава, че и моята подкрепа на кабинета би била напълно безсмислена”, каза лидерът на ДСБ Радан Кънев.

По-късно Димитър Танев от "Движение България на гражданите" заяви, че самият Радан Кънев е поискал оставката на просветния министър. Лидерът на партията Меглена Кунева  лаконично  коментира, че "България  на гражданите"  не иска оставките на Тодор Танев и Христо Иванов.

Реформаторите ще изготвят анализ на работата на своите представители във властта, но  срок за това няма.