Свлачище блокира за няколко часа достъпа до хижа в Троянския балкан

Основният проблем е решен, но работата по разчистването ще продължи и в следващите дни

29.11.2015 | 09:13 Редактор: Мариета Иванова
Свлачище блокира за няколко часа достъпа до хижа в Троянския балкан

Достъпът до хижа „Хайдушка песен” в Троянския балкан е бил блокиран от свлачище за няколко часа на 28 ноември, предава Агенция Фокус. В хижата е имало 15 души, като животът и здравето им не са били застрашени докато е бил разчистван пътят, става ясно от думите на кмета на община Троян Донка Михайлова.

Тя поясни, че е имало сриване на земна маса в района, което е ограничило проходимостта на пътя. По думите на Михайлова разчистването на пътя е започнало веднага и в резултат е решен основният проблем. В следващите дни ще продължи работата по отстраняване на паднали дървета в района на пътя, коментира още кметът.

От Планинската спасителна служба към Българския червен кръст предупреждават, че условията за туризъм в планините са лоши. Във високите части на планините духа от силен до бурен вятър. Температурите са ниски, като на на височина 2000-2200 метра са около минус 9 градуса. На места са се образували мъгли, като  съществува реална опасност от измръзвания и изгубване, коментира от ПСС за Агенция Фокус.

Снимка: Архив