Петкова: координацията на МИЕ с трите ЕРП-та е добра

Работи се по отстраняване на авариите

22.11.2015 | 17:18
Петкова: координацията на МИЕ с трите ЕРП-та е добра

Екипи на енергото продължават да работят по отстраняване на повредите в София и около столицата. В Долни Богров работата им бе проверена от министъра на енергетиката Теменужка Петкова, съобщи пресцентърът на МИЕ.

Силният вятър остави без захранване абонати в Долни Богров, както и други райони в София-град, София-област и Враца

Министър Петкова каза към 14:30, че средното напрежение е възстановено, продължава отстраняването на аварии на единични абонати в Богров.

"Координацията на Министерството на енергетиката с трите електроразпределителни дружества е добра.

Работата ще продължи до пълно възстановяване на електрозахранването във всички региони на страната”, каза Петкова, цитирана от пресцентъра на МИЕ.

Добивът на въглища в „Мини Марица Изток” спря заради силните пориви на вятъра, достигащи до 27 м./сек. След утихване на вятъра работата във въгледобивното дружество ще бъде възобновена, каза министър Петкова.

 

Бурята през уикенда

Бурен вятър със скорост около и над 20 м/с духа в събота и неделя през деня в по-голямата част от страната. В София най-много сигнали - над 100 за паднали дървета, клони и необезопасени предмети имаше от южните квартали, съобщи Столична община. Кметът на София Йорданка Фандъкова призова няколко пъти собствениците да обезопасят огради, строителни скелета и саксии. Една жена пострада в събота вечерта от паднал клон на ул. Оборище.

Дърво падна и на бул. Евлоги и Христо Георгиеви.
Светофарът на бул. България в неделя следобед не работеше и движението се регулираше от полицай, видя екип на bgonair.bg.

Вижте обстановката в София в неделя на обед - суров материал, 22 ноември 2015.

ЧЕЗ изпрати 100 аварийни екипи

ЧЕЗ съобщи, че поправя далекопровод на ЕСО в София, прекъснат от паднало дърво, заради което е спрян токът в Младост 1 и 2, Мусагеница, Дървеница и част от Студентски град.

Около 4000 клиенти на ЧЕЗ са без ток, по авариите работят 100 аварийни екипа на компанията, съобщи агенция Фокус.

„Княжево”, „Овча купел”, „Драгалевци”, „Бояна”, „Киноцентър”, „Долни Богров”, са най-силно засегнатите от бурята квартали, каза Васил Василев, ръководител „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ „Разпределение България” АД за Фокус.

„За територията на ЧЕЗ, извън София пораженията бяха по-сериозни в Община Дупница - Сапарева баня, Паничище, Рилския манастир и в София област в населените места Елин Пелин, Своге, Самоков”.
 

 

Привечер в неделя вятърът утихна: аварийните работи продължават

Обстановката в столицата се нормализира привечер. Вятърът утихна, заваля дъжд.

Аварийно-спасително звено е отстранило аварии по около 40 сигнали в южните квартали, съобщи към 17:00ч. Красимир Димитров от Столична община, цитиран от агенция Фокус.

"Отстраняваме опасно надвиснали ламарини над блок в жк Гоце Делчев, обезопасен е районът около Мол Парадайс", каза Димитров. "Всички екипи на почистващите фирми са мобилизирани.