Депутатите почетоха с минута мълчание жертвите в Париж

Народните представители осъдиха терористичния акт

18.11.2015 | 18:06 Редактор: Кремена Кръстева
Депутатите почетоха с минута мълчание жертвите в Париж

С едноминутно мълчание в памет на жертвите във Франция започна седмичното пленарно заседание в сряда, 18 ноември 2015. В декларации депутатите осъдиха терористичния акт в Париж и набелязаха мерки, които трябва да бъдат приети, за да не се допуснат ислямистки групировки и лица у нас. Единствено от Атака не се присъедини към колегите си в очакване на партийния лидер Волен Сидеров, който късно снощи беше освободен от ареста.

И  днес по този трагичен повод депутатите не се обединиха около общи мерки и препоръки, които да бъдат предприети след кървавия атентат. ГЕРБ призова към съгласие водещите демократични държави за общи действия срещу тероризма. Изтъкнаха, че не може да се слага знак за равенство между джихадистите и бежанците.

От БСП настояха външният министър и военния министър да бъдат изслушени в парламента.

ДПС смята, че Европа трябва да разработи нови стратегии за сигурността.

Границите трябва да бъдат затворени, лодките с нелегални имигранти не трябва да се допускат до европейските брегове, каза Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт .

АБВ настоява за отмяна на санкциите срещу Русия и привличане на Москва. Според АБВ Москва трябва да бъде включена в международна система за сигурност.

Повече за изказванията на политиците вижте в следващия репортаж.