fallback

В Пловдив протестираха срещу увеличението на винетките

За 17.00 часа е насрочен протест и в Пазарджик

17.11.2015 | 13:15 Автор: Мариета Иванова

Около 20 души се включиха в автошествие срещу новите цени на винетките в Пловдив, предаде БНР. Според изразилите недоволството си увеличението от 67 на 97 лева за годишна винетка е „драстично” и не отговаря на повишението на доходите. От друга страна, състоянието на пътищата продължава да не е добро, изтъкнаха още протестиращите.

По думите на организатора  на протеста Антон Дончев заявилите подкрепа в социалните мрежи са били много повече от отзовалите се на протеста.

„Не може, при положение че седем месеца по-рано министър Лиляна Павлова е казала, че в техния мандат няма да има увеличение на цената, в един момент, седем месеца по-късно, вече над 50 процента увеличение. Не ми е проблем по принцип 30 лева увеличение, но хайде попитайте някой пенсионер, дето взима 150 лева пенсия, дали ще успее да си вземе винетка за 97 лева,” коментира той.

Група пенсионери също се събрали пред сборното място на протестиращите, откъдето е потеглило автошествието. По думите им увеличението на винетките не е справедливо.

За 17.00 часа е насрочен протест и в Пазарджик, към който ще се присъединят и група пловдивски шофьори.

 

fallback
Още от България
fallback