fallback

Засилени мерки за сигурност - по-малко пари за оперативни програми

Бойко Борисов изрази опасения, че заради допълнителните мерки за сигурност в ЕС след 13 ноември, средствата за оперативни програми ще намалеят

16.11.2015 | 16:12 Автор: Мария Аладжова

Премиерът Борисов изрази опасения за орязване на еврофондовете към България, заради повишените мерки за сигурност след атентатите в Париж, съобщава БНР.

Изказването на Борисов е от откриването на новата регионална система за управление на отпадъците край село Въглен, област Варна. Системата е на стойност 28 милиона лева - средства осгигурени по ОП "Околна среда". 

Премиерът заяви, че е възможно разходите за допълнителните мерки за сигурност, които предприема ЕС, да доведат до по-малко инвестиции в оперативните програми:

"Няма човек в света, който в момента да излезе и да каже: "Няма риск, в безопасност сме. Ще бъде решено с едно движение". Не вярвам да има такъв човек. Но, така или иначе, мисля, че ще се катализират доста процеси за повече сигурност, повече инвестиции там, което, между другото, е доста притеснително за нашите програми, защото кохезията е изключително важна, оперативните програми са изключително важни, а пари в Европа няма в Комисията и това много ме притеснява. Даже сега с колегата Кънев си поговорихме, че заради сигурност могат да почнат да режат пари от оперативните програми. Надявам се да не го направят, казали сме си мнението, това още не е заявено, но ние предупреждаваме, че това не бива да си го мислят, защото трябват огромни средства, а кохезията е просто изключително важна за нас", каза Борисов, цитиран от БНР.

Що се до това кой и как ни пази, премиерът заяви, че от страна на българското правителство са взети всички необходими мерки. 

fallback
Още от България
fallback