Свидетел по делото "Октопод" ранен с бардва

Това е вторият случай на пострадал свидетел в рамките на 24 часа

13.11.2015 | 17:39 Редактор: Мария Аладжова
Свидетел по делото

Свидетел по делото „Октопод“ е бил нападнат с брадва, съобщи БНР. Това е вторият случай на пострадал свидетел по това дело. Пламен Устинов е тежко ранен. По данни на полицията става въпрос за битов инцидент.

Сигналът е подаден по обед на телефон 112. По първоначални данни става въпрос за междусъседски спор – Устинов е счупил стъклото на автомобила на своя съсед, който в последствие го е ударил с брадва в областта на главата.

Пострадалият се намира в болницата в Тетевен. Той е в съзнание, а раните му са в областта на главата и шията. Очаква се скоро да бъде транспортиран в болницата в Плевен, за да бъде установено до каква степен са сериозни раните му. По официална информация животът на Устинов е извън опасност.

Пострадалият е основен свидетел по делото „Октопод“. Напомняме, че през изминалата нощ другият основен свидетел по делото, 50-годишният Георги Цветанов от Плевен, загина при катастрофа на АМ „Тракия“.

Делото „Октопод“ се води срещу организирана престъпна група за изнудване и рекет. Основният обвиняем по делото е бившият съветник в ДАНС Алексей Петров.