fallback

Волен Сидеров и Десислав Чуколов пред арест във вторник

Прокуратурата ги обвини в хулиганство, както и в нанасяне на лека телесна повреда на полицай.

13.11.2015 | 16:57 Автор: Васил Детелинов

До дни ще стане ясно дали депутатите от Атака Волен Сидеров и Десислав Чуколов ще бъдат задържани. В съдебата палата Сидеров съобщи, че във вторник с Чуколов са призовани да се явят в столичното следствие, за да им бъде повдигнато обвинение.

След повторното нахлуване в НАТФИЗ, прокуратурата ги обвини в хулиганство, както и в нанасяне на лека телесна повреда на полицай. За тези действия обвинението поиска и задържане. Днес Волен Сидеров се яви в съда по делото срещу него за инцидента на Летище Варна.

Лидерът на Атака дойде в съдебната палата, придружаван от тримата си адвокати, част от парламентарната група, и няколко екипа на партийната телевизия. Преди началото на делото Сидеров обясни, че не се притеснява да отиде в следствието. 

Сидеров обвърза предстоящия си арест с внесени от Атака поправки за промяна на Конституцията, свързани с мандата и избора на главния прокурор.

Кой ще бъде адвокат на лидера на Атака още не е ясно. Появиха се обаче слухове, че Сидеров щял да поеме защитата си сам, както Георги Димитров по време на Лайпцигския процес. 

Сидеров заяви, че е готов да се извини на всеки, когото е нагрубил пред НАТФИЗ.

Иначе днес Софийският градски съд разпита настоящи и бивши депутати от партията за инцидента на летището във Варна. Пред съда хората на Сидеров разказаха как полицай го ударил на паркинга на аерогарата.

Репортаж на Васил Детелинов и Димитър Розов. 

 

 

fallback
Още от България
fallback