fallback

Нередовните шофьори ще получават по-високи глоби през зимата

Водачите на товарни автомобили, които не са със зимни гуми и не спазват законите да получават санкции, които да не подлежат на обжалване

12.11.2015 | 16:28 Автор: Ирина Георгиева

През зимните месеци се очаква по-голям контрол на пътищата и по-големи глоби за нередовните шофьори по заснежените пътища - в това число влизат и пътните фирми, и превозните средства – българските, и особено транзитните и техните водачи, ако създават затруднение за движение на останалите, пише БНР.

Водачите на товарни автомобили, които не се движат със зимни гуми и не спазват правилата за движение по пътищата да получава санкции до 150лв., които да не подлежат на обжалване, предлагат от АПИ. В момента глобите, които се налагат масово се обжалват и събираемостта е изключително ниска.

Вече е въведена информационната система, която ще предоставя данни за затворени пътища и дали те се почистват, допълват от Пътната агенция. Всеки, който иска може да подаде сигнал за проблеми и актуална информация за състоянието на пътищата в Ситуационния център на АПИ.

Осигурени са 60 млн. лева за тази зима, което е с 4 млн. лева повече от предходната година. От санкции за неизпълнени ангажименти миналата година са били събрани между 350 и 400 хиляди лева. 

fallback
Още от България
fallback