Ембака остава за постоянно в благоевградския арест

Известният с прякора Ембака е обвинен, че на 26 юни е убил с камък охранителят на строящата се магистрала Струма – Николай Чивиев

11.11.2015 | 14:11 Редактор:
Ембака остава за постоянно в благоевградския арест
Ембака остава за постоянно в благоевградския арест

Обвиненият за убийството на АМ Струма през лятото - Емил Чачев- Ембака остава за постоянно в благоевградския арест. Това решение взе Окръжният съд в Благоевград, предадоха кореспондентите на Bulgaria ON AIR. Самият Чачев поиска да остане зад решетките заради заплахи за живота му. 

След като 5 месеца се укриваше от властите преди два дни Емил Чачев се предаде сам в благоевградската прокуратура. Известният с прякора Ембака е обвинен, че на 26 юни е убил с камък охранителят на строящата се магистрала Струма – Николай Чивиев. След това Чачев избяга и бе в неизвестност. Според адвокатът му Росен Недин, клиентът му е получавал заплахи за живота си. 

"Писмено и вербално. Докато се води делото срещу него с оглед неговата сигурност е по-добре да бъде в условията на арест. Директно бяха адресирани до него с ясен смисъл и съдържание, че ще бъде убит. От легионери и ето такива някакви организации." - заяви Недин. 

В съда Емил Чачев бе  доведен при засилена охрана през страничен вход. Защитата му ще пледира, че е извършил престъпление при самозащита. 

Към настоящия момент се ориентирам към неизбежната отбрана, както от самото начало. 

На днешното заседание стана ясно, че в делото ще бъдат включени и показания на анонимен свидетел. Какво точно е казал пред властите въпросният свидетел все още не е ясно.