fallback

Разрешиха задържането под стража на Волен Сидеров и Десислав Чуколов

Двамата са се отказали писмено от имунитетите си

11.11.2015 | 10:51 Автор: Мария Аладжова

Депутатите от Атака Волен Сидеров и Десислав Чуколов да се отказали писмено от имунитетите си, малко преди началото на днешното пленарно заседание, съобщи БНР. Вчера двамата са се явили пред следовател на Софийска градска прокуратура, бяха им връчени постановления за привличане като обвиняеми.

Внасянето на писмените им съгласия беше потвърдено от председателя на Народното събрание Цецка Цачева.  

В хода на заседанието народните представители разрешиха задържането под стража на Сидеров и Чуколов по искането на главния прокурор. 124 гласа бяха дадени  „за“ , 19  „против“  и 14  „въздържали се“.

Емил Димитров от ПФ е изразил гласно възмущението си от действията на двамата депутати и партията им през последните няколко дни:

„Аз не съм съгласен с това. Пуснаха по партийната телевизия номерата на участниците в комисията. От къде на къде жените в тази комисия ще бъдат подложени на тормоз. Получил съм много смс-и, които са изключително срамни. Това ваше държание беше неприсъщо. Извършено е престъпление и ние даваме разрешението. Не сме били там и не знаем какво се е случило. Нека дадем съдебната система да реши да вземе решението безпристрастно. Призовавам да гласувате „за” предложението на главния прокурор”, заяви Димитров, цитиран от агенция Фокус.

Подробностите в репортажа на Христиания Червенкова: 

 

fallback
Още от България
fallback