fallback

Над 3,5 млн. лева са отпуснати целево за системата на МВР

Борисов призова работещите в системата на МВР да не се подвеждат и да не бъдат употребявани

06.11.2015 | 18:12 Автор: Ирина Георгиева

Над 3,5 млн. лева са отпуснати целево за системата на МВР, съобщи премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в пловдивската пожарна, предаде агенция "Фокус" - Пловдив. На 6 ноември сметките са заверени с министерско постановление.

Предвидени са 700 хил. лева за ремонт на автомобилния парк на МВР и 720 хил. лева за зимни автомобилни гуми, съобщи Борисов. По думите му половин милион лева ще бъдат дадени за специалните полицейски сили. Ще има средства и за смяна на принтери и компютри в почти всички дирекции на МВР. Има средства и за доставка на гориво, за ремонтиране на приемни за граждани и др., поясни Борисов. По думите му разпоредено е да бъдат закупени нови над 200 микробуса и автомобили за специалните полицийски сили за превозване на бежанци.

"Ако някой още иска да събори държавата - да заповяда." - подчерта премиерът, цитиран от агенция "Фокус".

Борисов призова работещите в системата на МВР да не се подвеждат и да не бъдат употребявани. По думите му, ако някой ги употреби "грехът ще си го носят сами". Той припомни, че 80% от всички тези средства са от европейски фондове, които са били спрени при предишното правителство. 

Премиерът присъства на церемония, на която пловдивската пожарна получи дарение от Канада – цял контейнер с термично облекло за пожарникарите. 

fallback
Още от България
fallback