Над 3,5 млн. лева са отпуснати целево за системата на МВР

Борисов призова работещите в системата на МВР да не се подвеждат и да не бъдат употребявани

06.11.2015 | 18:12 Редактор: Ирина Георгиева
Над 3,5 млн. лева са отпуснати целево за системата на МВР

Над 3,5 млн. лева са отпуснати целево за системата на МВР, съобщи премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в пловдивската пожарна, предаде агенция "Фокус" - Пловдив. На 6 ноември сметките са заверени с министерско постановление.

Предвидени са 700 хил. лева за ремонт на автомобилния парк на МВР и 720 хил. лева за зимни автомобилни гуми, съобщи Борисов. По думите му половин милион лева ще бъдат дадени за специалните полицейски сили. Ще има средства и за смяна на принтери и компютри в почти всички дирекции на МВР. Има средства и за доставка на гориво, за ремонтиране на приемни за граждани и др., поясни Борисов. По думите му разпоредено е да бъдат закупени нови над 200 микробуса и автомобили за специалните полицийски сили за превозване на бежанци.

"Ако някой още иска да събори държавата - да заповяда." - подчерта премиерът, цитиран от агенция "Фокус".

Борисов призова работещите в системата на МВР да не се подвеждат и да не бъдат употребявани. По думите му, ако някой ги употреби "грехът ще си го носят сами". Той припомни, че 80% от всички тези средства са от европейски фондове, които са били спрени при предишното правителство. 

Премиерът присъства на церемония, на която пловдивската пожарна получи дарение от Канада – цял контейнер с термично облекло за пожарникарите.