fallback

Местан предложи ДПС на ГЕРБ

Според Местан, омаловажава се резултатът на ДПС и се хиперболизира постижението на Рeформаторският блок

05.11.2015 | 18:20

Силният резултат на ДПС се възприемал като проблем за управляващата коалиция, изтъкна Лютви Местан. Повод за оценката му стана телевизионен коментар на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че ако той е имал резултата на Реформаторския блок от местния вот, като председател на Националния предизборен щаб щял да си подаде оставката.

„Тази сутрин останах с впечатление, че и на ГЕРБ вече им е писнало от това хиперболизиране на повече от скромния резултат на Реформаторския блок", заяви Лютви Местан.

Задочно Цветан Цветанов отговори:

„Е, много е крайно това. По принцип никога не ми писва нищо. Аз съм достатъчно устойчив човек и мога да понеса абсолютно всичко.

Просто помолихме Реформаторите да бъдат малко по-смирени. Да си призная честно, някой път опозицията проявява по-голямо национално отговорно поведение", уточни Цветанов.

Управленската коалиция е стабилна, заявиха реформаторите Радан Кънев и Петър Москов, които пристигнаха в парламента след среща с премиера Бойко Борисов. На нея те са оценили представянето на ГЕРБ и РБ като добра основа за бъдещо партньорство.

„Няма никакво съмнение в успеха на управляващата коалиция, на двете й основни съставки. Така че оттук нататък всеки от опозицията може да прави своите тълкувания. Ако г-н Цветанов остава на тона си от изборната нощ, очевидно е в тежък дисонанс с останалите решаващи фактори в управлението", заяви Радан Кънев

Министърът на здравеопазването Петър Москов добави, че сега пред управляващата коалиция предстои да извърши заявените реформи.

 

fallback
Още от България
fallback