fallback

Икономическа полиция ще проверява новия кмет на с.Семчиново

Разпореждането на Окръжната прокуратура-Пазарджик

05.11.2015 | 14:51 Автор: Мариета Иванова

 Икономическа полиция ще проверява новоизбрания кмет на село Семчиново, област Пазарджик по разпореждане на Окръжната прокуратура. Проверката е възложена с оглед събиране на данни за извършени престъпления от общ характер. На полицията са дадени указания да бъдат проверявани твърдения за несъответствие между доходите и притежаваното имущество, както и за купуване на гласове и дали притежаваната от него диплома е истинска.

Окръжна прокуратура-Пазарджик е дала указания да се снемат обяснения от жители на с. Семчиново, област Пазарджик, във връзка с техните оплаквания и твърдения, които са изразени и в средствата за масово осведомяване.

Самият кмет Пламен Темелков встъпи в длъжност днес – 5 ноември, под засилена полицейска охрана.  Агенция Фокус информира, че преди да влезе в кметството Темелков е бил придружен от около 200 роми с плакати и знамена.

Новият кмет е бил придружен и  от кмета на община Септември Марин Рачев.

След влизането в кметския кабинет Темелков подчертал, че етническото напрежение в селото се подклажда от хора, които са загубили изборите. Той посочил още, че първото нещо, което ще направи, е да ремонтира стадиона в селото.

За осигуряване на реда в Семчиново са пристигнали още около 30 полицаи, предава Агенция Фокус.  

 

fallback
Още от България
fallback