fallback

Бюджетните промени в система на МВР ще са за новите служители

Запазва се порционът за храна и прослужено време, обясни главният секретар на МВР

04.11.2015 | 11:01 Автор: Мариета Иванова

Още по темата

 

Бюджетните промени в системата на МВР ще важат за новите служители в системата, стана ясно от думите на главния секретар на МВР Георги Костов след срещата при премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. В този смисъл, пенсиониращи се сега служителите от силовото ведомство ще получава брутни заплати според прослуженото време, но не повече от 20 - както и досега, предава Dnes.bg.  От финансовото министерство предложиха заплатите при пенсиониране да бъдат намалени до 10 месечни възнаграждения.  

След срещата при премиера стана ясно, че остава и обещанието за запазване на порциона за храна и прослужено време в основната заплата.

Преди ден и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова коментира, че се обмислят варианти за свързаните с бюджета на МВР промени, като спомена, че е възможно те да важат само за новите служители.

По думите на главния секретар  днес- 4 ноември, "категорично не следва да има поводи за напрежение”. Той посочи още, че ще има наказания за блокираните пътища от протестиращи полицаи в страната преди ден. За днес- 4 ноември, служители на МВР също планират протести.

В предаването Денят ON AIR икономистът Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията подчерта, че подобни социални чувствителни реформи следва да бъдат залагани за период от три до пет години след приемането им. По думите му въпросът е не дали сега е времето за реформи в сектора, а защо се прави опит да се въведат наведнъж.

 

fallback
Още от България
fallback