fallback

Какво е да си будител на 22 години

Христо Бакалов е на 22 години, а вече преподава история в 86 ОУ във Владая

01.11.2015 | 10:55 Автор: Виктор Борисов

Средната възраст на учителите у нас непрестанно расте - главно поради липсата на млади учители в системата. Това e един от основните проблеми в българското образование.   Господин Христо Бакалов е опровержението на тази тенденция. Той е на 22 години, учител по история. Преподава в 86 ОУ „Св. Климент Охридски“ във Владая. 

"Не е лесно да си преподавател в България. Ако имаш желание и мислиш, че България е мястото, където да се развиваш и искаш да помогнеш на всички около теб да се развиват, по-точно на младото поколение да се развива - то правилното място е в България и правилната професия е учител. Защото няма как да промениш системата или обществото, в което живеем", споделя малдият учител.

Още по темата

Заедно с учениците му го откриваме в Mузея за история на София, където се провежда открит урок за будителите. В него по интерактивен начин ученици от различни класове се запознават с имената, изградили българската история.Господин Бакалов случайно разбрал за музейната инициатива и спонтанно решил да сподели с учениците нетрадиционния час по история.  

Как премина този нестандартен час по история - в репортажа на Виктор Борисов и оператора Виктор Петров

 

fallback
Още от България
fallback