България и Португалия ще обучават заедно кадри в туризма

Страните ще си сътрудничат и в създаването на програми за обучени

30.10.2015 | 14:46 Редактор: Мариета Иванова
България и Португалия ще обучават заедно кадри в туризма

Проектопротокол за сътрудничество в областта на обучението по туризъм е одобрен от правителство, съобщиха от правителствената пресслужба. Документът  между Министерството на туризма на България и Министерството на икономиката на Португалия създава условия за по-тясно партньорство при професионалната подготовка за устойчивото развитие на отрасъла.

България и Португалия ще си сътрудничат в областта на обучението по туризъм чрез обмен на информация и опит в областта на програмите за обучение, прилагани в училищата по туризъм, посочват от правителствената пресслужба. Според клаузите на протокола ще се сформира съвместна работна група по изпълнението му, в която ще влязат представители на двете министерства и на училищата и институтите за обучение по туризъм.

България и Португалия ще обменят информация и практически опит по теми от програмите в учебните заведения и ще организират съвместни дейности за специализирана подготовка на кадрите в сектора. Ще се оказва и техническа помощ при създаването на програми за обучение.