fallback

Начало на зимното разписание на летище София

През сезона 24 авиокомпании изпълняват директни пътнически полети от и до София по 57 въздушни маршрути, от които 55 са международни, а 2 вътрешни

29.10.2015 | 18:08 Автор: Мария Аладжова

Летище София официално обяви началото на зимното разписание на полетите. От летището съобщиха, че в рамите на зимния сезон, който ще продължи до 26 март 2016 година, 24 авиокомпании ще изпълняват директни пътнически полети по 57 въздушни маршрута.

Новото през сезона е, че се увеличава броят полетите по източните направления. Сред тях са полетите до Доха, които ще се изпълняват всеки ден без прекачване, както и полетите до Истанбул и Дубай.

Туристическият сезон започва от средата на декември с нови авиокомпании и маршрути. Две нови сезонни редовни линии се добавят към разписанието на летище Софият, а именно - до Лондон/Гетуик и Манчестър.

С подобно предложение от 11 януари 2016 г. стартират редовни полети от София до Бристол. Линията ще се обслужва 2 пъти седмично в понеделник и четвъртък. Разписание „Зима’2015/16» по вътрешни линии включва шестнадесет полета седмично от София до Варна и четири пъти седмично до Бургас.

fallback
Още от България
fallback