СГП ръководи разследването на стрелбата с гранатомет в София

По Алексей Петров е стреляно с два гранотомета, споделят очевидци

29.10.2015 | 11:57 Редактор:
СГП ръководи разследването на стрелбата с гранатомет в София
СГП ръководи разследването на стрелбата с гранатомет в София

Разследването на стрелбата с гранотомет в  столичния квартал кв.  „Кръстова вада“ се води под ръководството на Софийска градска прокуратура. Следствените действия са за  опит за убийство по начин и средства, опасни за мнозина /стрелба с гранатомет по лек автомобил/ – престъпление по чл. 116 ал.1 т.6 от НК вр. с чл. 18 ал.1 НК, информират от пресцентъра на СГП.

Оттам посочват още, че в момента се провеждат интензивни процесуално следствени действия. Извършва се оглед на местопроизшествие, разпитват се свидетели. Назначена е балистична експертиза.

По-рано през деня от парламентарната трибуна вътрешният министър Румяна Бъчварова информира, че сигналът за стрелбата е подаден  в  8.54 часа на тел. 112 от охранител на Алексей Петров. Тя изрази предположение, че сигналът е подаден около 10- 15 минути след стрелбата, като уточни, че е обичайна практика обаждането да е по-късно, за да може да се изведе охраняваното лице на безопасно място, предава Агенция Фокус.

Бъчварова информира още, че се работи активно по случая, че незабавно на място са изпратени полицейски служители, „които са установили, че има стрелба с РПГ“, както и че „няма пострадали“.

Вътрешният министър допълни още, че има външни щети на автомобила, в който е бил Петров, както и че се провеждат издирвателни операции в страната във връзка със случилото се.

Петров е бил с луксозен джип S-класа със защита седма степен, предава Dnes.bg, позовавайки се на Нова телевизия.

По колата на бившата барета и подсъдим по делото "Октопод" Алексей Петров е стреляно не с един, а с два гранатомета едновременно, пише още Dnes.bg. Информацията са потвърдили за БНР източници от СДВР. Открити са и две гилзи от огнестрелното оръжие.

По първоначална информация атентаторите са уцелили намираща се в близост барака.

Очевидци споделиха пред репортер на Bulgaria ON AIR, че стрелците са избягали от местопрестъплението с червена Опел-Астра.

Вижте какво още разказаха свидетели на случилото се пред камерата на Bulgaria ON AIR от видео файла.