fallback

Партиите за изборите

Словесни престрелки между политиците за вота

28.10.2015 | 18:17 Автор: Кремена Кръстева

Темата за местните избори стана повод за словесни престрелки между партиите в парламента. От БСП за пореден път разкритикуваха организацията на изборите, но признаха, че са загубили подкрепа. ГЕРБ и Реформаторският блок отчетоха успех на тези избори. А ДПС определиха представянето си на вота като затвърждаване на вече утвърдени позиции.

„Това, което се случва това беше чисто и просто нагла подмяна на гласовете на хората и манипулация на изборния резултат според исканията на една партия. За последните 25 години няма други избори , при които сървърите на ЦИК , на ГРАО , но МВР да са недостъпни през целия ден“, каза  Михаил Миков, лидер на социалистите в парламента.  

„Тези избори показаха едно. Хората успяха да отърсят от вас и да разберат, че има партия, която да движи хората напред“, посочи Цвета Караянчева от ГЕРБ. „Реформаторският блок вече е втора политическа сила, и измества БСП от това тягостно за тях положение“, каза Иван Иванов от реформаторите. „Ние имаме скромните 30 общини, избрани с партийни листи. Това означава преутвърждаването на ДПС като  системната либерална партия на България“, изтъкна Лютви Местан от ДПС.

 

fallback
Още от България
fallback