Сидеров и Чуколов на път да останат без имунитети

Българските граждани очакват бързи решения, коментира Димитър Главчев

28.10.2015 | 18:14 Редактор: Мариета Иванова
Сидеров и Чуколов на път да останат без имунитети

Волен Сидеров и Десислав Чуколов да останат без депутатските си имунитети, реши временната анкетна комисия, сформирана по искането на главния прокурор заради  провокативното поведение на двамата пред магазин за алкохол и цигари на ул. „Раковска” в столицата.

"Взехме решение да предложим в пленарна зала разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов", коментира председателят на комисия Димитър Главчев, цитиран от Агенция Фокус.-  "Решихме заседанието на комисията да бъде с такава спешност, защото смятаме, че българските граждани очакват бързи решения. Даже смятам, че до известна степен сме закъснели“.

 "Смятам, че имаше необходимост от бързи решения. Това е първото искане от главния прокурор Сотир Цацаров за такова решение, което е за събитията от 10 октомври, а искането от 12 октомври“, обясни той и каза, че срокът е 14 дни според правилника на НС е изтекъл на 26 октомври.

Окончателното решение за исканите депутатски имунитети е на Народното събрание.

Заседанието на депутатите от временната анкетна комисия се проведе при закрити врата, като преди това е било взето и решение да не се допускат народни представители, които не са членове на комисията.

Пред журналисти Волен Сидеров определи закритото заседание като трибунал.

„Досега няма такъв случай на закрито заседание да не се допускат народни представители“, коментира той, цитиран от Агенция Фокус.

Според него комисията се е събрала с точно определена поръчка без да слуша никакви аргументи. Той определи случващото се като „изключително опасно” и заяви, че не се отказва от имунитета си, за да се убедят хората в това как действат правилата.
 

Кадри от случилото се на 10 октомври може да видите от видео файла.