fallback

Всички изборни книжа вече са предадени в Арена Армеец

Членовете на СИК, които прекараха повече от денонощие в залата, са готови да търсят правата си в съда в Страсбург

27.10.2015 | 14:00 Автор: Ирина Георгиева

Всички изборни книжа вече са предадени в зала "Арена Армеец" близо 40 часа след вота и няма повече чакащи, съобщи БНР. Последните представители на секционни комисии, които се намираха на предела на физическите си сили, обвиниха ЦИК за невиждания досега хаос при предаването на изборните книжа. 

"Пълен хаос беше. Липса на всякаква организация от страна на ЦИК и огромно напрежение, умора, много припаднали хора. От 25 срещу 26 октомври - 3:00 часа през нощта, горе-долу толкова беше… Никаква организация, абсолютно никой. В момента чакаме и транспорт да ни закара, няма кой да ни прибере." - разказаха пред БНР едни от последните чакащи да предадат протоколите си.

Членовете на секционните изборни комисии, които прекараха повече от денонощие в залата, са готови да търсят правата си в съда в Страсбург.

/Снимка: Ани Сиракова-Миланова/

Ето какво казаха и представители на секционни комисии пред Bulgaria ON AIR:

"Вътре беше тегаво. Обстановката беше доста напрегната. Изключително изморително."

"Напрежението вътре беше изключително голямо. Когато има повече хора е напрегнато. Аз седях на по-горните редове и при нас нямаше проблеми. Припадащите хора бяха долу."

"Беше ужасно. Седим и чакаме нещо да се случи. Накрая - грешка, върнете се! Не е организирано с номерца да отидеш и да приключиш."

"Много бавно вървяха нещата."

 

Репортаж по темата на Васил Детелинов и Димитър Розов.

 

 

 

fallback
Още от България
fallback