fallback

Георги Милков: Имунитетът на депутатите е допълнителна екстра към дългия мандат

Съдебната карта спешно трябва да бъде променена, коментира той

27.10.2015 | 12:29 Автор: Мариета Иванова

Имунитетът, който имат депутатите в момента, е допълнителна екстра към дългите мандати, коментира в предаването „Бизнес свят” с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria Георги Милков от Център на НПО Разград. По думите на експерта сега е подходящият момент, „когато има промени в Конституцията, да бъде направено предложение”, свързано с депутатския имунитет и то да срещне подкрепа.  

Припомняме, че председателят на Народното събрание Цецка Цачева обяви на брифинг в парламента, че ГЕРБ започва консултации за промяна в Конституцията, свързана с отпадане на чл. 70, който има отношение към уреждане на имунитета на народните представители за задържане  при престъпления от общ характер.

„Не знам дали г-н Сидеров прави услуга на някого с неговото поведение, което ескалира напоследък, но сега е подходящият момент, когато има промени в Конституцията, да бъде направено подобно предложение и то трябва да срещне подкрепа”, коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Георги Милков.

Експертът подчерта и че „съдебната карта трябва спешно да бъде променена”.

На изказването на водещия Ивайло Лакова, че България е на челни места по брой магистрати на глава от населението, Милоков коментира, че това в  „никакъв случай не води до по-добро правораздаване”.

„Над 360 са съдебните органи в страната- самостоятелни съдилища и прокуратури”, заяви той и подчерта, че „качеството на правосъдието е обратно пропорционално на броя на органите, които го предоставят”.

Какво мисли експертът за организацията на провеждането на последните местни избори може да видите и чуете от видео файла тук.  

 

fallback
Още от България
fallback