fallback

Волен твърди, че е бит от полицаи по нареждане на Борисов и Цацаров

Лидерът на "Атака" нахлу за втори път в НАТФИЗ на 25 октомври

26.10.2015 | 08:29 Автор: Ирина Георгиева

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров твърди, че е пребит от полицаи по нареждане на премиера Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров след като за втори път нахлу в НАТФИЗ. На излизане от "Пирогов", където призори бе прегледан, националистът заяви пред журналисти, че всъщност е направен опит да бъде убит.

"Този, който ме удари беше полицай и заради него ми направиха операция." - обясни Сидеров.

Случилото се в НАТФИЗ на 25 октомври лесно може да бъде доказано, защото е документирано с видео, посочи още той. Сидеров твърди, че по-рано някой от Академията го е ударил и влязал в университета, за да търси нападателя си.

"Бях влачен и ризата ми е скъсана. Извиваха ми ръцете и ме ритаха. Не се оплаквам, защото разбирам, че на тези полицаи им е било наредено да го направят от Цацаров и Борисов."- каза още Сидеров.

Националистът смята, че Борисов и Цацаров си отмъщават, защото го разобличава много сериозно. По думите му това е злостен начин да бъде премахнат физически.

"Те използваха полицията, която напоследък се използва само за такава черна работа. Използват я или да прикрива наркотрафика, или контрабандистите, или да пази престъпниците. Полицията се превърна в една машина за репресия." - подчерта Сидеров.

Сидеров твърди, че нахлувайки в НАТФИЗ той е изпълнявал гражданския си дълг, защото в района на Академията се продавала трева.

Имунитетът ми въобще не е пречка, подчерта лидерът на "Атака".

На мястото на инцидента пристигнаха министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, гл. секретар на МВР Георги Костов и директорът на СДВР Младен Маринов. Волен Сидеров принудително бе изведен от НАТФИЗ от органите на реда, но в суматохата се стигна до физически сблъсък между цивилен мъж и лидера на АТАКА. Мъжът, удари Сидеров по лицето и тъй като бе облечен в тъмни дрехи и каскет, първоначално изглеждаше сякаш ударът идва от един от полицейските служители, но по-късно стана ясно, че това не е така, цитирано от агенция "Фокус". 

Кордон от униформени раздели Сидеров от студентите и останалите хора, които по това време се намираха пред сградата на НАТФИЗ. Лидерът на АТАКА, заедно с жената до него – Деница Гаджева, която пристигна на място, бяха откарани с полицейски автомобил от мястото. Волен Сидеров бе закаран в I РПУ, откъдето в последствие бе откаран с линейка за преглед в УМБАЛСМ "Пирогов". 

 

fallback
Още от България
fallback