Намаляват нарушенията в туристическия бранш

Според министър Ангелкова този сезон ще бъде много по-успешен от тази гледна точка

19.10.2015 | 15:43 Редактор: Ирина Георгиева
Намаляват нарушенията в туристическия бранш

Намаляват нарушенията в туристическия бранш, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на срещата й с местната власт, контролните органи и туристическия бизнес в Банско, предаде Радио "Фокус" - Пирин.

"Всички контролни органи декларираха това, което мен много ме радва и означава, че всички представители на туристическия бранш обръщат вече голямо значение на това дали се спазва закона или не." - поясни министър Ангелкова.

Според нея този сезон ще бъде много по-успешен от тази гледна точка. Министър Ангелкова добави още, че на провелата се среща най-коментирана е била нерегламентираната туристическа дейност в апарт-хотелите и апартаментните комплекси.

"Стартирахме наредба за категоризация, която за първи път регламентира апартаментните хотелски комплекси и апарт-хотелите. Те са приравнени, редом с другите хотели към различните категории звезди и че вече ще изискват изцяло съответствието им с изискванията за хотели, както по отношение на пожарната безопасност, така и по отношение на всички други изисквания, заложени в закона." - поясни Ангелкова.

В Законопроекта са се опитали да дадат определение на това какво е нерегламентирана туристическа дейност и съответно залагат на превенцията, т.е. по-големи санкции по отношение на тези, които я извършват, допълни Ангелкова.

"Това зависи изключително много и от самите потребители на туристическата услуга и това да сигнализират, че това се случва, защото когато тези обекти не са регистрирани, ние много трудно можем да достигнем до тях, за да осъществим съответните проверки." - добави още тя.