Пропадане на пътя между Петрич и Гоце Делчев създава предпоставка за катастрофи

От АПИ уверяват, че до края на този строителен сезон ще бъде изградена основната укрепителна конструкция

15.10.2015 | 13:58 Редактор: Ирина Георгиева
Пропадане на пътя между Петрич и Гоце Делчев създава предпоставка за катастрофи

Голямo пропадане на пътя Петрич – Гоце Делчев възпрепятства шофьорите и създава предпоставки за пътно-транспортни произшествия, съобщават кореспондентите на Bulgaria ON AIR. Оказва се че хлътването на пътната настилка не е от скоро, а в дъждовното време обстановката се усложнила още повече.

Пропадането се намира на Папаз чаир на доста остър завой. Най-вероятно то се е образувало след дъждовете.

Пътят е много опасен и така стои от години, коментира шофьор, който редовно пътува по него. По думите му пътят се изровава и с всеки изминал ден става все по-лошо.

"Те няколко пъти правеха тук някакви стени, обаче много малко време издържаха. Така по 2-3 седмици и пак изпадаха." - поясни друг водач на лек автомобил.

Според шофьорите трябва да има и предупредителни знаци, обозначаващи пропадането. Такива обаче липсват. 

"Това си е направо убийствено. Няма знаци никъде. Даже и отгоре трябва поне на 50 метра да има знак. Това е много от отдавна, не е отсега." - коментира запитан шофьор. 

"Опасно е, да. Аз пътувам често по този път и го знам. Примерно човек, дето не го знае и пътува за първи път е опасно много." - обясни друг водач.

От АПИ уверяват, че до края на този строителен сезон ще бъде изградена основната укрепителна конструкция, която да облекчи трасето.

/Снимка: Архив/