fallback

С проверки на коли хванаха 26 нелегални мигранти

Акцията се проведе в София и Перник

14.10.2015 | 16:59 Автор: Ирина Георгиева

Служителите на ОДМВР - София и Перник са установили общо 26 нелегални имигранти при проверки на автомобили, съобщи МВР. 

Служители на сектор "Престъпления по пътищата" подали сигнал за спиране на лек автомобил с необичайно голям брой пътници на 13 октомври около 18 часа край София. Шофьорът обаче не се подчинил и увеличил скоростта, но след кратко преследване с полицията колата била спряна.

В автомобила, освен шофьора били установени седем чужденци, представили се граждани на Афганистан. Те са отведени в РУ - Сливница. С тях работи служител на група "Миграция". 31-годишният шофьор от София е криминално проявен и е задържан за срок до 24 часа.

Междувременно около 2:20 часа на 14 октомври на АМ "Тракия" полицията е спряла лек автомобил след кратко преследване. Установени са осем чужденци - отново граждани на Афганистан. Двама от тях били открити в багажника на автомобила. 58-годишният шофьор от Пловдив също е познат на полицията е задържан за 24 часа. Чужденците са отведени в районното управление за продължаване на работата с тях. По двата случая са образувани преписки.

Столичанин е привлечен като обвиняем за каналджийство. На 13 октомври през нощта, брезнишки полицаи спрели за проверка лек автомобил, управляван от 39-годишен мъж. В колата били установени 11 души от арабски произход.

Шофьорът бил задържан за срок до 24 часа в РУ – Брезник. Там били отведени и чужденците, в работата с които се включили и служители от група "Миграция" при ОДМВР – Перник. Те вече са настанени в бежански центрове. В резултат на проведеното разследване, мъжът е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение "подписка".

fallback
Още от България
fallback