Борисов заяви, че не може да толерира поведението на Волен Сидеров

С радост бих отишъл да проверя с него такъв магазин, ако ме е поканил, но няма да го направим по този начин, посочи още Борисов

11.10.2015 | 14:26 Редактор: Ирина Георгиева
Борисов заяви, че не може да толерира поведението на Волен Сидеров

Премиерът Бойко Борисов заяви, че не може да толерира поведението на Волен Сидеров, защото е лидер на опозиционна партия, цитирано от БНР. Министър-председателят Борисов коментира така скандала със Сидеров и Десислав Чуколов пред магазин за алкохол и цигари в центъра на София и искания от прокуратурата имунитет на двамата депутати.

"На мога да толерирам такова поведение в никакъв случай. Тъй като е опозиционна партия не бих искал и да се изказвам по този случай и да давам аз оценка, защото утре някои от вас ще кажат, че съм повлиял на някое решение на прокуратура. С радост бих отишъл да проверя с него такъв магазин, ако ме е поканил, но няма да го направим по този начин." - обясни министър-председателят, цитиран от БНР.

България е зависима от Турция за бежанците, ако не влагаха толкова усилия да ги задържат на тяхна територия, щяха да дойдат на нашата граница, посочи още Борисов, цитиран от агенция "Фокус". Той е изпратил съболезнования на турските колеги.

"Нестабилността на региона, за която винаги сме говорили, предупреждавали, тревожили, е факт." - заяви още Борисов.

Министър-председателят беше категоричен, че нашата позиция за зона за сигурност ще бъде защитавана и в ЕС.

"Не че е толкова сложно да го предложим. Просто нормално е хората, които имат безспорен проблем в Сирия да стоят близко до своята територия и да се завърнат." - поясни Бойко Борисов.