fallback

Петима души са задържани за нападението на екип на Нова телевизия в Самоков

На трима от извършителите са повдигнати обвинения и наложени 72-часови мерки за неотклонение

07.10.2015 | 12:57 Автор: Ирина Георгиева

Петима души са задържани за нападението на телевизионен екип на Нова телевизия в Самоков, съобщи МВР. На трима от извършителите са повдигнати обвинения и наложени 72-часови мерки за неотклонение.

На 6 октомври, около 12.15 часа, в РУ - Самоков е подаден сигнал, че репортер, оператор и шофьор на национална медия са били нападнати при заснемане на репортаж в махала в града. Нанесени са и материални щети по служебния им автомобил и телевизионната камера.

По случая веднага е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК. Малко след което са установени извършителите на деянието.

За срок до 24 часа са задържани петима души – криминално проявените и осъждани А.А. /48 г./ и И.В. /23 г./, 24-годишният В.А., 62-годишната В.Х. и 48-годишната И.Х. 

След доклад на събраните материали по случая в Районна прокуратура - Самоков на тримата мъже е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК и им е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. На четвъртия е наложена мярка за неотклонение „подписка“. 

Действията по разследването продължават.

fallback
Още от България
fallback