fallback

Министерството на туризма обеща подкрепа на общините

Местните администрации ще бъдат подпомогнати по проект по ОП „Иновации и конкурентоспособност”

02.10.2015 | 17:01 Автор: Мариета Иванова

Всички общини могат да разчитат на подкрепата на Министерството на туризма за развитието на регионите и превръщането им в туристически дестинации, заяви във времето на парламентарния контрол министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от Investor.bg. Тя направи изказването в отговор на депутатски въпрос за политиката на Министерството на туризма за популяризиране чрез национална реклама на туристически обекти в Родопите.

От думите й стана ясно, че се подготвя пилотен проект по новата ОП "Иновации и конкурентоспособност", който да подпомогне общините бенефициенти при управлението на туристически райони.

Ангелкова припомни, че до края на годината ще бъдат намалени наполовина и таксите за участие на общините в туристически изложения.

Регистърът на туристическите атракции, който вече функционира, ще допринесе също за развитието на атракциите и в Родопите, посочи министърът. Тя отбеляза, че обектите там са недостатъчно популяризирани и по-трудно достъпни, но по думите й Родопите имат потенциал за развитие, пише Investor.bg.

fallback
Още от България
fallback