fallback

Кипър отбелязва националния си празник

Кипърските инвестиции у нас са над 2 млрд.евро

01.10.2015 | 15:16 Автор: Кремена Кръстева

Кипърските компании имат интерес за инвестиции в недвижими имоти и туризма. Това коментира пред телевизия Bulgaria ON AIR Н. Пр. Ставрос Августидис, посланик на Кипър. За периода 1996-2014 г. инвестициите на Кипър в България възлизат на 2 милиарда и 104 милиона евро. Кипър е на 6-то място по инвестиции у нас - 5 % от общия обем на преките чуждестранни вложения идват от средиземноморската страна.

На 1 октомври Кипър отбелязва националния си празник. Услугите представляват над 70 % от икономиката на Кипър. Туризмът , финансовите услуги и корабоплаването са най-съществената част от тях. Страната постепенно се възстановява от кризата, която преживя през 2012 година.

"Въпреки кризата в Кипър се забелязва нарастване на стокооборота между двете страни. разбира се, може да има подобрение, но това е моята работа тук." - заяви Н. Пр. Ставрос Августидис, посланик на Кипър

Кипър се стреми да привлече чужди компании, за да съживи икономиката си.

Лукас Лука от много години развива бизнес в България, внася стоки и инвестира в недвижими имоти. Завършва тук строително инженерство и създава семейство. Така България се превръща в негова втора родина. Лукас Лука споделя мнението на повечето мениджъри, че връзката бизнес-образование у нас е скъсана, проблем, който липсвал в Кипър. Иначе смята, че българите и кипърците си приличат по гостоприемството.

 

fallback
Още от България
fallback