fallback

Най-големият урок в света

Учениците дискутират глобалните цели за устойчиво развитие

28.09.2015 | 17:07

Инициативата "Най-големият урок в света" е на ООН в партньорство с УНИЦЕФ. Кампанията се провежда една седмица в 500 класа в страната. Учениците ще дискутират глобалните цели за устойчиво развитие, веднага след като световните лидери приемат 17 нови цели на юбилейното 70-то заседание на ООН.

„Тези деца, които днес виждаме в училището след 15 години ще бъдат възрастни хора. И те ще си дадат сметка за това, което обществото вече е направило и за това което те ще трябва да направят за в бъдеще. Има много важни въпроси като този за опазването на околната среда и виждаме, че тук децата осъзнават този голям проблем", каза Мария Хесус Конде, представител на УНИЦЕФ в България.

„Научих че трябва повече да се стараем, да опазваме нашата земя. И трябва да бъдем по-пестеливи, да бъдем като един отбор и да бъдем заедно. Не трябва да има бедност на заемята и трябва за всеки да му достигне каквото му трябва", смята 11-годидшния Мартин.

Ина от 5 клас има позиция по миграционния поток.

"Тези хора е важно да ги посрещнем благородно и добре, но и освен с чест и с въпрос какво искат да търсят тук. Защото някои идват с родителите си, но могат да дойдат и крадци и зли хора", убедена е тя.

В образователната кампания е ангажирана и българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Според председателят му Огнян Траянов, чрез намаляването на негативните ефекти от стопанската си дейност, компаниите ще допринесат за опазването на околната среда и ще увеличат работните места, с равен старт за хората.

 

fallback
Още от България
fallback