fallback

Четири екипа от военното разузнаване има по границата, където преминават бежанците

Наредено е да се издирят всички пенсионирани арабисти, за да окажат помощ при разпознаването на мигрантите, поясни министър Ненчев

28.09.2015 | 11:34 Автор: Ирина Георгиева

По границата, където преминават бежанците има четири екипа от военното разузнаване. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев за Нова телевизия. По думите му наредено е да се издирят всички пенсионирани арабисти, за да окажат помощ при разпознаването на мигрантите, които идват от Сирия, Афганистан, Ирак и други страни.

Министър Ненчев се страхува, че сред бежанците влизат и хора, свързани с терористични групировки. Контролът по границата обаче е добър, посочи той.

"На този етап е относително "измамно" спокойно на границата Турция-България. По тази територия работим от седем-осем месеца. В Турция има около 2,5 млн. души. Трябва да търсим постоянно сътрудничество от турската страна. Ако турската страна не беше взела мерки, щяхме да изпаднем в голямо затруднение." - посочи министър Ненчев.

По думите му възможността на България да се справи с бежанската криза е по-добрата организация - междудържавна, международна и дипломатическа.

fallback
Още от България
fallback