Четири екипа от военното разузнаване има по границата, където преминават бежанците

Наредено е да се издирят всички пенсионирани арабисти, за да окажат помощ при разпознаването на мигрантите, поясни министър Ненчев

28.09.2015 | 11:34 Редактор: Ирина Георгиева
Четири екипа от военното разузнаване има по границата, където преминават бежанците

По границата, където преминават бежанците има четири екипа от военното разузнаване. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев за Нова телевизия. По думите му наредено е да се издирят всички пенсионирани арабисти, за да окажат помощ при разпознаването на мигрантите, които идват от Сирия, Афганистан, Ирак и други страни.

Министър Ненчев се страхува, че сред бежанците влизат и хора, свързани с терористични групировки. Контролът по границата обаче е добър, посочи той.

"На този етап е относително "измамно" спокойно на границата Турция-България. По тази територия работим от седем-осем месеца. В Турция има около 2,5 млн. души. Трябва да търсим постоянно сътрудничество от турската страна. Ако турската страна не беше взела мерки, щяхме да изпаднем в голямо затруднение." - посочи министър Ненчев.

По думите му възможността на България да се справи с бежанската криза е по-добрата организация - междудържавна, международна и дипломатическа.