Атака поиска предсрочни избори

ГЕРБ, Реформаторският блок и ДПС не виждат основание за предсрочен вот

25.09.2015 | 17:55 Редактор: Кремена Кръстева
Атака поиска предсрочни избори

В парламента БСП и Атака поискаха свикване на консултативния съвет по национална сигурност заради бежанците, Атака обвини управляващите, че не се справя с проблема и настояха да предсрочни избори.  Два дни след като подкрепиха конституционните промени, внесени от управляващите, Атака поискаха те да напуснат властта и да се проведат предсрочни избори.   

БСП също разкритикува управляващите по въпроса за бежанците, определи действията му като неадекватни и настоя страната ни приеме само точно определен брой бежанци на своя територия и тези над този лимит да бъдат екстрадирани.

От ГЕРБ не виждат основание за предсрочни избори заради бежанската вълна, дадоха добра оценка на правителството по този въпрос. Не смятат също, че е необходимо провеждането на заседание на консултативния съвет по национална сигурност. Подобна е позицията и на Реформаторския блок, които подкрепиха кабинета в усилията му да се справи с този проблем. ДПС също не откри причини за предсрочен вот. Все още няма яснота колко точно ще изхарчи страната ни за издръжката на бежанците, но със сигурност ще бъде повече от 300 милиона лева, обясни министър Горанов.

По време на парламентарния контрол беше обсъждана и една малко обсъждана тема – здравното състояние на бежанците. Здравният министър увери, че бежанците у нас се ваксинират и няма риск за  населението.

„Регионалните здравни инспекции взимат от всички региони изследвания за имигрантите и бежанците, те биват ваксинирани, и чак след това са в контакт с българското население“, заяви министър Петър Москов по време на парламентарния контрол.