fallback

Президентът поздрави депутатите за подкрепата на промените в Конституцията

184 народни представители подкрепиха предложенията за съдебната власт на първо чете

23.09.2015 | 15:21 Автор: Мариета Иванова

Президентът Росен Плевнелиев поздрави народните представители за постигнатото мнозинство при гласуването на промените в Конституцията на първо четене. Припомняме, че по-рано днес предложенията за минаха на първо четене с подкрепата на 184 депутатски гласа „за”.  По този начин измененията ще бъдат окончателно приети по-бързо  в сравнение, ако бяха получили одобрение от 160 народни представители.

„Държавният глава счита, че с този акт политическите партии дадоха силен сигнал, че в името на очакванията на българските граждани за промени партийните различия и противоречия могат да останат на заден план”, посочват от пресцентъра на президентството. – „С днешното гласуване народните представители демонстрираха реална политическа воля за реформа”.

Президентът изтъква още, че е от изключителна важност партиите да потвърдят подкрепата си за промените и при следващите гласувания.

„Такъв подход може да повиши доверието на гражданите в институциите и политическата система и да покаже, че дадените предизборни обещанията се изпълняват”, посочва още Росен Плевнелиев, цитиран от президентската пресслужба.

 

fallback
Още от България
fallback