fallback

Засилен е трафикът по АМ Люлин след разклона Перник - Кюстендил до с. Усойка

През последния празничен ден, особено в следобедните часове се очаква засилване на трафика

19.09.2015 | 17:00 Автор: Ирина Георгиева

Трафикът по АМ "Люлин" след разклона Перник – Кюстендил до село Усойка, Благоевград е засилен, съобщи МВР. Препоръчва се на водачите да използват стария път -  Перник – Кюстендил – Дупница. 

Трафикът е интензивен и от 67 км на АМ "Тракия", поради ремонтни дейности, полицейски екипи регулират пътния поток. Към този момент няма пътни инциденти.  Осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната, на участъците с интензивен трафик са разположени  и допълнителни сили. 

През последния празничен ден, особено в следобедните часове се очаква засилване на трафика. От Пътна полиция припомнят на шофьорите да планират пътуването си в по-ранен час, да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рисково изпреварване. 

Интензивно е движение за Република Гърция на българо - гръцки пунктове Кулата и Маказа. Образували се километрични колони от пътуващи туристи през почивните дни.  

Няма проблеми в дейността на граничните пунктове, работят на пълни капацитети. Осигурен е оптимален режим на работа на служителите от ГД "Гранична полиция" на ГКПП за максимално облекчаване на пропускателния режим. Препоръчва се на пътуващите към Гърция да използват съседни гранични пунктове – Илинден, Капитан – Петко войвода и Ивайловград. 

На всички останали гранични пунктове движението на МПС е нормално.

fallback
Още от България
fallback