fallback

Митов: Когато говорим за трафик на хора, трябва да признаем, че има още много работа

Унгария и Германия са предприели мерки по затваряне на границите си

14.09.2015 | 11:24 Автор: Ирина Георгиева

Има още много работа да се свърши, когато говорим за трафик на хора, не само в България, но и в рамките на целия ЕС, заяви външният министър Даниел Митов пред журналисти след официалната церемония по повод преизбирането на Горан Свиланович за генерален секретар на Съвета за регионално сътрудничество, съобщи агенция "Фокус".

Споразумението за поемане на длъжността бе подписано от министър Даниел Митов, в качеството му на настоящ ротационен председател на ПСЮИЕ в периода 01.07.2015 г. – 30.06.2016г.

Унгария и Германия са предприели мерки по затваряне на границите си заради бежанската вълна, съобщи външният министър. По думите му бежанската криза е много сериозна и всички държави-членки очевидно се опитват да намерят начин, с който да контролират своите граници и миграционния натиск.

"България отдавна е направила това – ние не само контролираме границите си, а имаме и добре изградена система за регистрация и координация с всички останали държави-членки." - обясни външният министър.

"Когато става въпрос за хора, които се придвижват в рамките на ЕС, проблемът е , че когато говорим за трафик на хора, трябва да си признаем, че има още много работа да се свърши, не само в България, но и в рамките на целия ЕС. Това е ужасяващ феномен, с който трябва да се борим по максимално твърд начин. За това съм призовавал няколко пъти всички-държави членки да обърнат много сериозно внимание на това и да изградят системи, с които да увеличат наказателната отговорност за хората, които се занимават с подобен род дейност." - каза още Даниел Митов, цитирано от агенция "Фокус".

/Снимка: Архив/

fallback
Още от България
fallback