Варна с планове да развива водолазните спортове чрез три нови басейна

Приоритет на общината е изграждането и на покрит 50-метров басейн в кв. Аспарухово

09.09.2015 | 08:14 Редактор: Мариета Иванова
Варна с планове да развива водолазните спортове чрез три нови басейна

Варна планира изграждането на нови басейни и спортни зали. Пред Chernomore.bg директорът на дирекция “Спорт” към общината Николай Костадинов сподели, че сред приоритетите до 2020 е изграждането на покрит 50-метров басейн в кв. „Аспарухово”. Спортното съоръжение трябва да отговаря на критериите за провеждане на първенства не само от родния календар, но от международния, става ясно от думите на Костадинов.

Важно за Варна е и изграждането на многофункционална зала, в която да тренират деца и възпитаниците на Спортното училище “Г. Бенковски”, стана ясно още на срещата на ръководители на спортни клубове, треньори и президенти на спортни организации с ръководството на дирекция „Спорт” към община Варна. В разговорите е изтъкнато още, че е крайно необходимо и изграждането на многофункционална спортна зала с включени места за зрителите, тъй като подобна база в момента няма да града.

Развитието на водолазните спортове ще бъдат насочени към планираните три 25-метрови басейна – в кв. Владиславово”, кв. “Одесос” и кв. “Младост”.

В рамките на обсъждането беше изтъкната необходимостта и от многофункционална спортна зала в централната част на Варна.

Специалисти и треньори се притесняват и от факта, че наемите в Двореца на културата и спорта ще достигнат суми, които сериозно ще затруднят ползването на залите. Ако действително се стигне до твърде високи цени, община Варна ще намери формула ДКС да не се превърне в “лъскав паметник на спорта”, стана още ясно от разговорите.