fallback

Специално звено между МВР и Прокуратурата ще разследва трафика на бежанци

Тълкуваме тези престъпления като особено тежки, коментира вътрешният министър Румяна Бъчварова

08.09.2015 | 11:46 Автор: Мариета Иванова

Специално звено между МВР и Прокуратурата ще разследва организаторите на мрежи за бежанци, обяви на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът Румяна Бъчварова, предава Агенция Фокус. – „Тълкуваме тези престъпления като особено тежки”, коментира още вътрешният министър.

Тя изтъкна, че ЕС трябва да намери решение за спиране на конфликтите, които застрашават живота на хората, които живеят в тях. От друга страна, вътрешният министър подчерта, че „България приветства усилията и новата общоевропейска политика за разпределение на бежанци”.

„България посреща най-голямото предизвикателно пред Европа. Успяваме да не допуснем неконтролирани от нас притоци на хора. Действията ни дават резултат,” коментира още Бъчварова по повод българската позиция по миграционната криза в Европа.

"Необходима е ясна и категорична общоевропейска политика, която да отразява общата солидарност", коментира още Бъчварова. Тя допълни, че начинът на разпределение трябва да бъде максимално справедлив, като посочи, че страната ни ще приеме около 500 новопристигнали бежанци.

Повече в репортажа на Васил Детелинов.

 

 

 

fallback
Още от България
fallback