fallback

Русия ще отвърне на разширения списък със санкции на САЩ

Областите обаче може да са различни, посочват от руското външно министерство

02.09.2015 | 16:09 Автор: Мариета Иванова

Москва ще отвърне на разширяването на списъка със санкции срещу Русия от страна на САЩ, като отговорът не е задължително да бъде огледален. Това съобщават от Руското външно министерство, предава ТАСС.

„Обявеното от Вашингтон на 2 септември разширяване на списъка със санкции, в който попадат руски компании и организации, а така също и някои юридически лица с руско участие отвъд пределите на нашата страна, не е просто поредната проява на неспособността на Администрацията на САЩ адекватно да оценява случващото се в Украйна,” посочват от дипломатическото ведомство.  –„Това е отражение на вкоренената линия в управляващите на САЩ на съзнателно, последователно разрушаване на основата за нормализиране на руско-американските отношения”.

Мащабната криза в Украйна „в голяма степен се провокира и нагрява зад Океана, използва се администрацията на САЩ като предлог за  определянето ни като  неприемлив „поведенчески модел”.

В допълнение към неспиращите опити за налагане на санкции срещу руски физически и юридически лица на трагичния фон на случващото се Украйна се съобщава за прилагането на нелегални санкции в рамките на действащото законодателство по отношение на Иран, Сирия и  Северна Корея, коментират още от руското външно министерство.

ТАСС припомня, че САЩ взеха решение да наложат санкции срещу няколко руски компании по подозрение, че дейността им нарушава американските закони по въпросите за неразпространение за Иран, Северна Корея и Сирия.

В забранителния списък  на САЩ са включени: компанията „Катод”- новосибирски производител на уреди за нощно виждане и електронно-оптическо преобразуване; производителят на самолети на МиГ и други компании, свързани с производство на машини.

 

 

fallback
Още от България
fallback