fallback

Движението на пл. Руски паметник ще бъде пуснато на 19 срещу 20 август

Фандъкова провери реконструкцията на кръстовището на "Руски паметник"

18.08.2015 | 18:00 Автор: Ирина Георгиева

Проектът за реконструкция на кръстовището при "Руски паметник" с обособяване на зелена зона на трамвайното трасе бе пилотен и направен за първи път. Това коментира кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта на кръстовището на Руски паметник.

На инспекцията присъстваха Любомир Христов, зам.-кмет на София по направление "Транспорт и транспортни комуникации", Васил Начевски - директор на Дирекция "Транспорт и инфраструктура" и кметът на район "Красно село" Пламен Църноречки. 

Предвижда се движението на пл. "Руски паметник" да бъде пуснато през нощта на 19 срещу 20 август. 

Направена е реконструкция на кръговото кръстовище, като заедно с него е изградена нова инженерна инфраструктура в района, в т.ч. подмяна на канализация от началото на миналия век. Преместено е трамвайното движение от страната на бул."Скобелев", с което кръстовището става класическо кръгово. Направен е и първият участък със зелено трамвайно трасе. 

Реализирането на "зелените" политики във всички сектори е приоритет. Виждаме новите трамваи и тролеи, както и метрото, заяви също Фандъкова. Зелената настилка в трамвайно трасе има екологичен и естетически ефект за градската среда. 

Подробности - в репортажа:

 

fallback
Още от България
fallback