Идентифицирани са пътниците в буса от катастрофата в Берлин

Част от роднините на загиналите вече са в Германия, за да приберат телата им

17.08.2015 | 17:17 Редактор:
Идентифицирани са пътниците в буса от катастрофата в Берлин
Идентифицирани са пътниците в буса от катастрофата в Берлин

Вече са идентифицирани всички пътници в буса, който катастрофира край Берлин. Тогава загинаха три жени и трима мъже от русенското село Сливо поле. Един от пътниците е в кома и не може да бъде идентифициран, а другият, който също беше в тежко състояние, вече е изписан от болницата, потвърдиха за телевизия България он ер от Министерство на външните работи.

Полицията още не знае дали пътниците са имали предпазни колани. Тепърва ще се изяснява и с каква скорост е карал шофьорът. Част от роднините на загиналите вече са в Германия, за да приберат телата. Сред загиналите са момиче на 15 и момче на 18 години. Всички са пътували за Хамбург, където трябвало да започнат легална работа, научи телевизия българия он ер . Валери Митков е с много счупвания и в момента е в медикаментозна кома в специализирана клиника в Берлин. Шофьорът Огнян Христов еизвън медицински грижи и в момента се намира в Хамбург.Очаква се автомобил с хладилна камера с помощта на община Русе и подкрепата на близки на загиналите да превози телата на починалите до България. Тежката катастрофа се случила недалеч от германската столица. Шофьорът на българския бус не е забелязал образувалото се на околовръстното задръстване и не успял да спре навреме. Телевизия България он ер разговора с говорителя на полицията във Франкфурт на Одер за този тежък инцидент. 

  „Всички пътници вече са идентифицирани. Все още не можем да кажем и каква е причината за катастрофата, ще проведем мащабно разследване. Всички следи и доказателства трябва да бъдат анализирани“, заяви  Инго Хесе, говорител на полицията във Франкфурт на Одер .

След инцидента съчувствие на близките на загиналите изказа и министър-председателят на провинция Брандербург Дитмар Войдк. Това е най-тежката катастрофа от 5 години насам на този пътен участък в Германия. През 2010 година при тежка катастрофа на същото място загиват 14 души от Полша, припомнят германските медии.