fallback

Борисов: Кара се по безумен начин

Родителите да си влязат в ролята, призова премиерът по повод незаконните среднощни автогонки

14.08.2015 | 13:01 Автор: Мариета Иванова

Кара се по безумен начин, коментира премиерът Бойко Борисов по повод трагичните инциденти със загинали деца от последните дни.

„Насищаме с камери, с полицията, но това са допълнителни ресурси,” коментира премиерът, цитиран от Агенция Фокус. – „Направихме пътища, една мантинела здрава няма. Кара се по безумен начин. Не знам с какви средства да се борим”, заяви още той.

Борисов изтъкна, че образованието е важна част, но възпитанието на децата е задължение на всеки родител, на цялото общество.

Той коментира още, че законите са достатъчно ясни, изтъквайки, че няма такъв, който да позволява да се кара с превишена скорост, да се нарушава обществения ред и да се вдига шум. По думите му, ако всичко се записва в законите наново, те ще станат "като тефтери".

„От 1 септември полицаите отново ще могат да спират водачите на автомобили по пътищата,” коментира премиерът. – „Няма закон, който да позволява да се кара с превишена скорост в населени места и да се нарушава обществения ред. Но кои родители позволяват това? Ние всеки ден строим нови пътища. Това значи ли, че на всеки един ремонтиран участък трябва да поставяме по един патрул денонощно да пази, заради това, че родителите не искат да знаят вечерно време къде са им децата. Това е отговорност на цялото общество, трябва да сме единни в това отношение”.

„По-интересно ми е кой родител позволява детето му да отиде там. Кой родител? Искате ли да приложим репресия, да накараме полицията да бъде по-твърда с тези хора и да видите по сутрешните блокове, че ще бъде: "Държавата, децата, те отишли да се повозят, а някой ги тормозел". Това ли искате? Да си влязат родителите в ролята,” призова Борисов.

Той също така посочи, че и в момента организирането на автогонки е забранено. Премиерът допълни, че и сега в интернет се организират гонки и родителите на участниците знаят за тях, „но си мълчат”.

„Като родител питам- те знаят ли къде са им децата. И държавата трябва да е длъжна този, който е родил дете, да му го пази непрекъснато, за да не правят такива деца,” заяви Борисов, цитиран от Фокус.

 

fallback
Още от България
fallback