Очаква се засилен трафик на 13 август следобед на Калотина

От ГД "Гранична полиция" препоръчват на пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница

13.08.2015 | 14:37 Редактор: Ирина Георгиева
Очаква се засилен трафик на 13 август следобед на Калотина

Очаква се следобед да се засили трафикът на леки автомобили, напускащи страната през ГКПП – Калотина, съобщиха от МВР. От ГД "Гранична полиция" препоръчват на пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница

На граничните пунктове с Турция е завишен потокът от леки автомобили, влизащи в страната. Всичките 10 платна на вход на ГКПП – Капитан Андреево работят интензивно, но няма чакащи коли.

Пътуващите са предимно турски граждани, пребиваващи в страни от ЕС, които са били на почивка в югоизточната ни съседка. В този връзка се очаква в следобедните часове засилен трафик от леки автомобили на изход на ГКПП – Калотина.

За да се избегне продължително изчакване за преминаване през този граничен пункт, от ГД "Гранична полиция" препоръчват на пътуващите към Сърбия да използват и останалите пунктове на тази граница – Брегово, Връшка чука, Стрезимировци и Олтоманци.  

На пунктовете с Гърция трафикът е нормален. Интензивно е движението на ГКПП - Кулата в двете посоки и на ГКПП – Маказа на изход.

Поради продължаващи ремонтни работи на мостовото съоръжение от румънска страна, времето за преминаване през ГКПП - Дунав мост Русе – Гюргево отнема между 30 и 60 минути.